Adventstider

Adventstider

johnsplace-9

Foto: Krickelin

Julen är definitivt en av mina favorithögtider. Och speciellt älskar jag förberedelserna inför julen då jag fullt ut får ge utlopp för min kreativitet. Det här med att driva restaurang har så otroligt mycket mer att göra än bara mat och dryck. Det är alla bitar runt omkring som också måste få vara med och balansera upp helhetsintrycket. För mig är miljön i det jag skapar otroligt viktigt. Den måste få vara levande och in-njutas lika mycket som vinerna och vår á la carte Det är en känsla jag försöker skapa.  Det handlar så mycket mer än bara det man ser på sin tallrik med ögat eller att det ska smaka bra. Man skulle kunna säga att tallriken med mat börjar redan ute i entrèn, och om man redan där får en fantastisk upplevelse….då kan man lyckas ganska bra!

Det är främst det enkla som jag tycker är vackert, det naturliga, det naturnära! Med små enkla medel, kvistar, kottar, granar kan man göra underverk och skapa magi för nästan ingenting. Under en period i mitt liv hade jag det väldigt knapert och fick verkligen utmana mig själv i uppfinningsrikedom, idag är det något jag är otroligt tacksam över för jag har fortfarande det där drivet inom mig- att skapa enkelt!

tage-andersson

 Foto: Lånat från Tage Andersens hemsida 

Skogen är fantastiskt vacker med allt sitt gröna och det är något jag verkligen inspireras utav. En annan fantastisk mästare jag inspireras och ser upp till är Tage Andersen. Tage Andersens galleri och butik hittar ni på Ny Adelgade 12 i Köpenhamn och på hans hemsida kan man läsa mer om Gunillaberg samt andra konstprojekt. Han håller sig också till det enkla i sitt skapande och det är det absolut vackraste, att man med små medel kan skapa ett paradis för själen.

high_johnskristin_lagerqvist-8467

Foto: Krickelin

Jag är ganska sparsam då det gäller att blanda for mycket olika saker, det ger mig en orolig känsla. Hellre mycket utav en och samma sort som ger ett helhetligt och genomgående tema. Det skapar tyngd och känsla av harmoni. Även det där med dofterna i materialet man arbetar med är otroligt viktigt. Vem vill inte att ens hem ska dofta skog! Eller hyacintdoften som sakta sprider sig i hemmet. Det är verkligen en doft jag förknippar med julen. Jag älskar hyacinten och det verkar som om jag inte är ensam om att älska denna folkliga blomma. Varje år säljs det mellan 10-11 miljoner hyacinter i december månad, det är nästan ofattbart! Egentligen är det ju en vårblomma i övriga Europa!

Hoppas ni ska få en fantastisk fin julstämning här hos oss i december trots att vi som vanligt inte har något julbord. Och så önskar jag er en riktigt fin och rofylld december.

Mvh Dorthe Florin