SVENSK HUMMER UNDER HUMMERVECKAN

SVENSK HUMMER UNDER HUMMERVECKAN

Nästa vecka är det dags för den årliga hummerveckan vilket innebär att du kan äta hummer på en mängd olika sätt ute på restaurangerna i Varberg. I år kommer vi att erbjuda exklusiv svensk  hummer under hummerveckan.  Nu ber vi bara vädergudarna (förlåt alla surf & Kitegalna) att vädret ska slå om så att kilopriset på hummern inte blir alltför dyr! Folk har frågat efter svensk hummer och det känns jättekul att kunna erbjuda det under veckan berättar Magnus Johansson med dess team i köket. Det är såklart förbeställning minst 2 dagar innan som gäller!

Hur kommer vi att tillaga den?

Lättgrillad svensk, hel hummer i peruansk tigermjölk med syrade grönsaker & surdegsbaguette.

Vi kommer grilla hummern lite lätt och till den blir det syrade grönsaker såsom gurka, salladslök & chili som ligger i en peruansk tigermjölk. För er som tycker detta låter främmande med mjölkad tiger så kan vi berätta att det mera rör sig om ceviche på peruansk vis! Men om man googlar så finns det en hel del exotiskt att ta del av i informationsflödet om denna maträtt. Om man tycker att svensk hummer är exotiskt så är peruansk tigermjölk dess vagga!

Tigermjölk (Leche de tigre) I vardagslag kallar man i Peru den vätska som bildas när man blandar ingredienserna till den peruanska cevichen för tigermjölk. Vätskan har en lätt syrlig och kraftig smak och har egenskapen att vara stärkande. Lokalt rekommenderas den till frukost för nattugglor och som ett afrodisiakum. Låter ju riktigt hälsosamt & kärleksfullt!

Välkomna till en smakrik, exotisk hummervecka hos oss nede i viken. Ring & boka redan idag!

Mvh

Johns Place