Historien om A.D Laurberg

Namnet Laurberg kommer från släkledet på min fars sida. Det sägs att en viss kaparkapten med namnet Laurberg jobbade under den danska kronan under början av 1800-talet. Hans uppgift var att beskydda farvattnet från okända fartyg utanför den danska och svenska kusten. De fartyg som uppenbarade sig på “fel sida” råkade i sk. sjönöd. Fångsten man fick från fartygen delade man upp mellan besättningen, kaptenen och den danska drottningen. Det är enbart männen i familjen som kan föra namnet Laurberg vidare.  Så att använda släktnamnet Laurberg på mina produkter var ett sätta att kringgå traditionerna och ändå kunna bära fram mitt släktnamn och en del av min historia. Kärleken för havet och sjöröveriet tog dock en helt annan vändning då sjörövarkaptenen träffade en mö från fastlandet. Han övergav sjöröveriet och valde kärleken och blev landkrabba på heltid.

A.D LAURBERG

A. D. Laurberg har en speciell kryddig doft och ger en frisk känsla tillsammans med en angenäm arom. Serien heter lämpligt nog spice & är det närmsta man kan förknippa med kryddor & grillat! A. D. Laurberg är tillverkad i samarbete med Varbergsföretaget L:A Bruket.

A.D LAURBERG HANDSOAP

En naturlig och mild flytande tvål som rengör milt och effektivt. Rikligt återfuktande A. D. Laurberg Hand Soap har en speciell kryddig doft och ger en frisk känsla tillsammans med en angenäm arom. Naturligtvis innehåller den utvalda ingredienser som är snälla mot huden.

A.D LAURBERG HANDCREME

Handcreme för torr och narig hud som återfuktar, vårdar och skyddar.

Huvudingredienser:

Sheasmör är återfuktande, vårdande och skyddande. Det skyddar huden mot UV solljus, hårda klimat och uttorkning. Sheasmör är rik på A, E, F och K-vitaminer. E-vitamin har den huvudsakliga funktionen att fungera som en antioxidant i kroppen och på det sättet skydda cellerna från skadliga så kallade fria radikaler. Vitamin A stimulerar kollagen produktionen, återfuktar och skyddar huden från tidigt åldrande medan vitamin F är känd för sina vitaliserande egenskaper. Kokosnötsolja absorberas lätt av huden och har mjukgörande och återfuktande egenskaper. Kokosoljan består till största delen av mättade fettsyror som hjälper till att behålla hudens fuktighet. Kokosoljan har även antiinflammatoriska och lugnande egenskaper. Ängskrasse är sammandragande, vårdande och rik på omega 6 och 9. Vallört har lugnande, sammandragande och fuktbevarande egenskaper. Den är också känd för att läka småsår och solbränna.